TÜBİTAK, 2022-2023 dönemi için belirlediği Ar-Ge ve Yenilik konu başlıklarını yayımladı. İnternet sitesinde yayımlanan ve son derece detaylı olarak hazırlanan çalışmada 3 ana başlık ön plana çıkarıldı.
Raporun ilk başlığı “Öncelikli ve Kilit Teknolojilerde Ar-Ge ve Yenilik Konuları” oldu. Teknolojik İlerleme, Kritik Ürünler ve Öncelikli Sektörel Uygulamalar olarak alt metinlerle detaylandırılan çalışmada; proje alanları, ortaklık yapılabilecek kurumlar ve desteklenme şartları konusunda bilgiler paylaşıldı.
İkinci başlık ise “Avrupa Yeşil Mutabakatı ve İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Konuları” olarak belirlendi.
Raporda yer alan bir diğer başlık ise “Stratejik ve İhtiyaç Odaklı Ar-Ge ve Yenilik Konuları” oldu. Deprem Araştırmaları, Kimyasal ve Biyolojik Savunma ile Katma Değerli Kimyasallar olarak belirlenen çalışma alanında; fikir önerileri, proje yürütme şartları ve işbirliği konuları ele alındı.
Hazırlanan raporun son derece kıymetli bir yol haritası olduğunu vurgulayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, uzun bir çalışmanın neticesinde ortaya çıkan raporda emeği bulunan herkese teşekkür etti. Üniversitede görev yapan tüm akademisyenlerin raporu mutlaka incelemesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BUÜ’nün yetkinlikleri ve öncelikli alanlarının da belirlenen başlıklar içerisinde yer aldığına işaret etti.
Toplam 295 sayfalık slayt şeklinde paylaşılan TÜBİTAK 2022-2023 dönemi için belirlediği Ar-Ge ve Yenilik raporun tamamını okumak için
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/18842/ar-ge_ve_yenilik_konu_basliklari_4.08.22.pdf
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv