Rektör Kılavuz’a “Topluma ve Kaliteye Katkı Sağlayanlar” Ödülü

 

Kalite Birliği Derneği (KALBİR) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) düzenlenen ‘Kalite Zirvesi’nde Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a ‘Topluma ve Kaliteye Katkı Sağlayanlar’ ödülü verildi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kalite Zirvesi’ne BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, Bursa Ticaret Borsası Başkan Vekili İbrahim Özhan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Muhsin Koçaslan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı ve KALBİR Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı. Üniversite öğrencilerinin yoğun katılım sağladığı programda firma temsilcileri de hazır bulundu.

ÜNİVERSİTENİN KALİTE YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR

Zirvenin açılış töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, meslek hayatında 45, memurlukta ise 50 yılı geride bıraktığına işaret etti. Kalite konusunun önemli ve üzerine düşünülmesi gereken bir olgu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Özetle şunu söyleyebiliriz; ‘İki günü eşit olan aldanmıştır’ diyen bir Peygamberin geleneğini yaşatan, bir ülkenin ve toplumun bugününün dünden daha iyi olması, yarınının da bugünden iyi olması gerekmektedir. Kalite denen şey budur. Muhakkak sürekli bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Üzerine koyarak devam etmeliyiz. Bu, kalitenin artması demektir. Üniversite olarak sürekli büyümeye devam ediyoruz. Bunu nitelik olarak ilerletmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yıl üniversite genelinde ilk defa kalite belgesi almayı başardık. Tüm üniversiteler genelinde bunu ilk yapan biz olduk. Bununla yetinmedik. Tüm fakültelerimiz, meslek yüksekokullarımız, bölüm ve programlarımız kalite konusunda kendisini geliştirmeye devam ediyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, 20 yıldır başlattığı kalite tecrübesini artık çok daha iyi noktalara götürüyor. Osmanlı’nın kurucu başkenti olan bir şehrin üniversitesinin kaliteden azade olması düşünülemez” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik ise, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, ‘Kalite Şehri Bursa’ unvanının Bursa’ya ilave edilmesi çağrısında bulundu. ‘Kaliteli bir kent ve sağlıklı bir çevre herkesin hakkıdır’ diyen Çelik, Bursa’nın yaşam kalitesini artırmak için değer üretmeye çalıştıklarını ve kentin dinamikleriyle birlikte istişare içinde olduklarını söyledi.

Programda konuşan TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, TSE olarak milli bir kuruluş olduklarına dikkat çekerek, kalitenin en önemli argüman olduğunu ve küresel aktör haline gelmenin etkin ve verimli yönetimden geçtiğini söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Muhsin Koçaslan ise konuşmasında, “Kaliteyi iş yapma biçimi olarak görüyor, standardların mutlak bir gereklilik olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Koçaslan, KALBİR’i topluma sağladığı katkıdan dolayı takdir ettikleri sözlerine ekledi.

Bursa Ticaret Borsası Başkan Vekili İbrahim Özhan da KALBİR’i çalışmalarından dolayı tebrik ederek, konuşmasında kalite çalışmaları kapsamında verimlilik ve büyümenin önemine değindi.

‘Kalite Günü’nde kaliteli insanlarla bir arada olmaktan mutluyum” diyen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı ise, ‘Bursa’nın ‘Kalite Şehri’ olarak anılması zorunluluktur’ dedi. 

KALBİR Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, konuşmasında Bursa’nın adının ‘Kalite Şehri Bursa’ olarak değiştirilmesine veya ‘Kalite Şehri’ olarak anılmasına yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti. Dünyadaki ilk standardın Sultan 2.Beyazıt Han’ın 1502 yılındaki ‘Kanunname-i İhtisab-I Bursa’ olduğunu hatırlatan Işığıçok, “Tüm kurum ve kuruluşlar ‘Kalite Şehri Bursa’ unvanının hakkını vererek çalışmalı ve fark yaratmalı, devletimiz de nitelikli ve katma değeri yüksek ürün üretenlere destek vermelidir” diye konuştu. Tüketicilere ve danışmanlara da çağrıda bulunan Işığıçok, “Tüketiciler yabancı marka hayranlığından vazgeçmeli, yerli ve milli ürünleri tercih etmelidir, danışmanlar ise belge satmamalı, kaliteyi kirletmemeli ve yurt dışına giden yıllık ortalama 5 milyar dolara sebebiyet vermemeliler” dedi.

'İNSAN HAYATINA DOKUNAN EFSANELER’

‘2022 Yılı Türkiye Kalite Ödülü’, 'İnsan Hayatına Dokunan Efsaneler’ teması adı altında sahiplerine takdim edildi. Kurumsal kategoride; Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı’na verilen ödül, bireysel kategoride ise Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Turgay Tanülkü’ye verildi.

‘2022 Yılı Türkiye Kalite Ödülleri’nin yanında, ‘Milli Ses Ver Projesi’ kapsamında; 'Topluma ve Kaliteye Katkı Sağlayanlar' kategorisindeki ödüller de sahiplerine teslim edildi. Bu kategoride ödüller; kalite süreçlerinde başarılı çalışmalara imza atan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a ve iş insanı Yalçın Ağaoğlu’na verildi.

Ödül töreninde ayrıca, ‘Kaliteşehribursa'ya Katkı Ödülü’ Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl’e, ‘Kaliteli Bürokrat Ödülü’ Karabük eski İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ'a, ‘Kaliteşehribursa Markasına Destek Ödülü’ işinsanı Ahmet Selimoğlu’na verildi.

‘KALİTE ORDUSU’ İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ

Zirve kapsamında ayrıca, KALBİR tarafından verilen eğitimlere katılan ‘13. ve 14.Kalite Ordusu’na sertifikaları takdim edildi. Program, ‘3.Göz Yaklaşımıyla Kendini Arayan Kaliteli İnsan’ konulu eğitimle devam etti. Bursa Uludağ Üniversitesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve TSE Başaraştırmacısı Mustafa Karaman tarafından verilen eğitim, sertifikalı ve ücretsiz olarak düzenlendi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 2.234 - 7