Üniversite'nin doğal ürünlerine yoğun talep

Üniversite’nin doğal ürünleri kapış kapış

Uludağ Üniversitesi bünyesinde üretilen doğal çiftlik ürünleri vatandaşlar tarafından yoğun bir rağbet görüyor. Özellikle domates suyu, domates salçası, yumurta ve zeytin çeşitleri kapış kapış satılıyor.

Veteriner ve Ziraat Fakülteleri’nin ortak girişimleri ile oluşturulan Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TUAM) tamamen hijyenik ve bilimsel ortamlarda üretilen onlarca et, süt ve yumurta çeşitleri üniversite çalışanları ve Bursalı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Domates suyu, domates salçası, elma suyu, sirke, tarhana, sele zeytini, salamura siyah zeytin, tavuk yumurtası, bıldırcın yumurtası, devekuşu yumurtası, devekuşu eti, keçi sütü, elma, üzüm, süs bitkileri, kesme çiçek ve bitkiler için sıvı besin çözeltileri en çok satılan ürünlerin başında geliyor.

HEM EĞİTİM HEM ÜRETİM

Toplam 2 bin 250 dekarlık arazi üzerinde kurulu olan tesislerde meyve ve sebze çeşitlerinin üretimi de Gıda Mühendisliği Bölümü kontrolünde tamamen doğal yollardan gerçekleştiriliyor. Öğrencilere eğitim ve öğretim amaçlı hayvan yetiştiriciliğinin de yapıldığı tesislerde hijyen ve dini kurallara uygun olarak elde edilen et ve et ürünleri, satış mağazalarında tüketicinin beğenisine sunuluyor.

DOĞAL ÜRÜNLER İKİ MAĞAZADA SATIŞTA

Üniversite bünyesinde şimdilik Tıp Fakültesi içerisinde ve Mediko-Sosyal Tesisleri’nde olmak üzere iki satış mağazası ile vatandaşların beğenisine sunulan ürünler haftaiçi her gün 09.00 ve 17.00 saatleri arasında temin edilebiliyor. Hijyenik satış mağazalarında taze olarak muhafaza edilen doğal ürünleri üniversite personeli ve vatandaşlar da perakende olarak satın alabiliyor.

Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından üretilen cevizler de artış satış mağazalarından temin edilebilecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eyl-2015]

Haber Görüntüleme : 12.070 - 0