Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Genç Birlik işbirliğinde bu yıl 6.sı düzenlenen 'Üniversitene Hoşgeldin Şenliği' başladı. 18-20 Ekim tarihleri arasında devam edecek etkinlikte öğrenciler için çok sayıda etkinlik ve sürpriz aktiviteler yapılacak.
Görükle Kampüsü Mediko Binası önünde gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, AFAD Bursa İl Müdürü Yalçın Mumcu, akademisyenler, personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
KILAVUZ: ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ANA ODAK NOKTAMIZ
Törende açılış konuşması gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, pandemi sürecinde yapılamayan şenliğin, yeniden hayata geçiriliyor olmasından dolayı mutluluk duyduklarını aktardı. Görevinin son gününe kadar üniversite ve öğrenciler için canla başla çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Atandığımız ilk günden itibaren öğrenci dostu üniversite ve şehirle bütünleşen üniversite mottolarıyla çalışmalarımızı yürüttük. Öğrenci bizim velinimetimiz. Öğrenci olmasaydı biz de olmazdık. Bu anlamda onların memnuniyeti bizim için son derece önemlidir. Takriben 3,5 yıl önce yüzde 46’larda olan öğrenci memnuniyet oranları hali hazırda yüzde 62’lere çıkmış durumda. Hedefimiz bunu yüzde 70’lerin üzerine çıkarmaktır. Elbette bunu bir anda yapmamız mümkün olmuyor. 72 bin öğrencisi, 2 bin 650’si akademik olmak üzere toplam 7 bin 500 personeli bulunan yani 80 binlik küçük bir Anadolu şehri veya bir holdinge benziyoruz. Bunları tek potada buluşturabilmek veya uzlaştırabilmek çok zor bir hadisedir. Buna rağmen, öğrencinin ve çalışanın huzur bulduğu bir üniversite örneği olarak karşınızda duruyoruz” diye konuştu.
BURSA’YI TANIMADAN MEZUN OLMAYIN
Görevdeki süreçleri boyunca kararlılık ile tüm sorunları ve eksiklikleri gidermeye çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “İyi niyetimiz ve kararlılığımız sayesinde üniversitemizde eksik kalan noktalara odaklandık. Problemler çözüm yoluna girdi ve girmeye devam ediyor. Sosyal mekanlarımız neredeyse hiç yoktu. Yeni yatırımlar ile üniversiteyi adeta bir şantiyeye çevirdik. Gelecekte bu imkanlar daha da gelişecek. Öğrencilerimizin memnuniyeti doğrultusunda yatırımları sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Rektör Kılavuz; “Öğrencilerimize şehri tanımalarını öneriyoruz. Kampüs içerisinde kapalı kalırsanız, bu muhteşem şehri tanıma fırsatı bulamazsınız. 4 yıl sonra geri döndüğünüzde Bursa gibi bir değeri tanımış olmak sizlere önemli katkılar sağlayacaktır. Dünyanın birçok ülkesini gezdim. Bursa’dan daha iyi bir şehir görmedim. Buranın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Öyle bir derya ki; dağı, denizi, ovası, kültürü, dini birikimi ve sanatı ile tam bir medeniyet harikası. Bu merkezi tanımadan mezun olmamanızı tavsiye ediyorum” dedi.
“ÜNİVERSİTEMİZİN KIYMETİNİ BİLMEK LAZIM”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan ise konuşmasında Uludağ Üniversitesi’nden mezun olduğunu hatırlatarak; “Benim için heyecanlı ve gurur verici bir gün. Mezun olduğum üniversitede tekrardan bulunuyor olmak benim için çok mutluluk verici. 1997 yılında girdiğim üniversiteden 2001 yılında mezun oldum. Yaklaşık 15 yıl yurdun çeşitli yerlerinde kaymakamlık görevini yaptıktan sonra Sayın Başkanımızın daveti ile tekrar Bursa’ya geldim. Bursa bizim kaderimizde varmış. Üniversitemizin kıymetini de mezun olduktan sonra çok daha iyi anladım. Gençlikte bunun pek farkına varmıyorsunuz. Ancak mezun olunca buradaki ortamın, yerleşkenin, eğitim imkânlarının, akademisyenlerinin bilgi birikiminin ne derece iyi olduğunu fark ediyorsunuz. Bu üniversitenin kıymetini bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.
BURS ALAN ÖĞRENCİ SAYISI 16 BİNE ÇIKACAK
Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim hayatına katkı sunmak adına ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Genel Sekreter Ulaş Akhan; “Üniversite ve gençlik dostu bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Bunu hem kampüste hem de şehir içinde yapmaya gayret ediyoruz. Gençlerin sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sağlamak adına çok sayıda projeyi hayata geçiriyoruz. Üniversite bünyesine bir futbol sahası kazandırdık. Ayrıca bir kapalı spor salonu ihalesine çıktık. İnşallah yakın zamanda onun çalışmaları başlayacak. Yine üniversitemizle birlikte oluşturduğumuz bir gençlik merkezi projemiz var. Belki de Bursa’daki en güzel ve en büyük gençlik merkezini üniversitemize kazandıracağız. Üniversiteli gençlerimizin eğitim hayatındaki maddi zorlukları göğüslemeleri adına burs çalışmasını başlattık. Geçtiğimiz yıl 3 bin öğrenci ile başlattık. Bu yıl 5 bin üniversite, 5 bin meslek lisesi olmak üzere 10 bine çıkardık. İnşallah yakın zamanda bu sayıyı 16 bine çıkaracağız” açıklamasında bulundu.
Programda öğrenciler adına konuşma yapan BUÜ Kültür ve Sanat Toplulukları Birliği Başkanı Mehmet Emin Şenses de organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv