Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, üniversiteli gençlere öğütler verdi. Çok genç yaşta çalışma hayatına atıldığını söyleyen Gülener, “Mesleğimi çok sevdim ve en iyisi olmayı hedefledim. Hayat vazgeçmeyenleri sever” dedi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Öğrenci-Sanayici Buluşması Günleri’nin konuğu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Ermetal Şirketler Grubu YKB Fahrettin Gülener oldu.
“ARADA BİR GÖRÜLEN BAŞARILAR ÇABUK YOK OLUR”
U.Ü. Eğitim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere ve akademisyenlere hayat tecrübelerini aktaran işadamı Fahrettin Gülener, gençlere de girişimci olmaları tavsiyesinde bulundu. Kendisinin 44 senedir gece gündüz durmadan çalıştığını belirten Gülener, “Ben mesleğimi çok sevdim ve iyi bir kalıpçı olmayı kafama koydum. Bunun için de çok çalıştım. Ailem ile çok fazla vakit geçiremedim. Ancak daha çok çalıştım. Hayat da vazgeçmeyenleri sever. Çalışacaksınız ve inanacaksınız. Arada bir görünen başarılar çabuk yok olur. Siz başarılı olduğunuzda, bir şeyi iyi yaptığınızda size aferin diyen çok olur” diye konuştu.
“İŞ HAYATI SİZE KENDİ BAŞARILARINIZI ORTAYA KOYMA İMKÂNI SUNACAK”
Gençlere verdiği öğütleri daha iyi anlamaları için sınıf tahtasına da yazan Fahrettin Gülener, başarının formülünün ‘Yap, hata yap, öğren ve kazan’ şeklinde olduğunu vurguladı. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Gülener, kalifiye eleman ihtiyacı hissettiğinde Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) temellerini attığını ve bugün sanayicilerin bu merkezden ciddi şekilde faydalandığını aktardı. Meslek yüksekokulda okuyan öğrencilerine de biran evvel kendilerini geliştirmeye başlamaları gerektiğini öğütleyen Gülener, “İş hayatına atıldığınızda kendi başarılarınızı ortaya koyma imkânı yakalayacaksınız. Sizde o imkânı en iyi şekilde değerlendirmeli ve kendinizi göstermelisiniz. Ancak bunu için önce kendinizi geliştirmelisiniz. Gelişmek için de büyüklerinizin, ustalarınızın sizi biraz ezmesine müsaade edeceksiniz. Paspas olmayı bileceksiniz. İşi öğrenmek için bu gerekli” şeklinde konuştu.
Söyleşinin sonunda UÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, işadamı Fahrettin Gülener’e katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu. Karahan günün anısına Gülener’e öğrenciler tarafından yapılmış olan çini bir tabak hediye etti.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv