Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı: AKAD’EMEK-7

 

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Türk Metal Sendikası arasında 2014 yılında imzalanan “Bilimsel İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, 2014 yılından itibaren  Üniversitemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ve Türk Metal Sendikası işbirliği ile düzenlenen “ Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı-AKAD’EMEK” toplantılarının 7.’si, Covid-19 dolayısı ile zorunlu olarak verilen 2 yıllık aranın ardından daha önceki yıllarda olduğu Karadeniz Ereğli’sinde 12-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kurultay’a Türkiye’de Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü bulunan 30 Üniversitenin 24’ü katılım sağladı. 169 öğrenci ve öğrencilerin koordinatörü olarak görev yapan 29 öğretim üye ve yardımcısının yanısıra Kurultay düzenleyici taraflarından Türk Metal Sendikası üst düzey yöneticileri, uzmanları ve Ereğli Demir Çelik Fabrikası çalışanı 600 işçi de dinleyici olarak katıldı.

BUÜ Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrenci topluluğunun aktif görev aldığı kurultayda, 5 ayrı oturumda 20 farklı üniversiteden çoğu ortak çalışma ürünü olan 20 sözlü bildiri ve 21 poster sunum yapıldı. Kurultay’ın ikinci gününde farklı üniversitelerin öğrenci topluluklarının istişare ve işbirliği toplantısı yapıldı. Kurultaya katılan bütün öğrencilerin katılımı ile Ereğli Demir Çelik Fabrikası gezisi gerçekleştirildi.

Üniversite ile Sendikaları bir araya getiren AKAD’EMEK: Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı, yalnız Türkiye’de değil, bütün dünyada bu içerik ve formatta düzenlenen öğrenci merkezli, benzeri olmayan bir özel programdır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-May-2022]

Haber Görüntüleme : 1.781 - 0