SESDECE Projesinin ilk toplantısı Litvanya’da yapıldı

 

Erasmus+ programı kapsamında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilen “Erken Çocukluk Döneminde Sosyal ve Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi” (SESDECE) projesinin ilk toplantısı Litvanya’nın Kaunas şehrinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu İrlanda, Macaristan, İtalya ve Litvanya olmak üzere beş ülkedeki anaokulu müdürleri ve öğretmenleriyle yürütülen SESDECE projesi, okulda uyum süreci kapsamında aile ve öğretmen eğitimine odaklanarak başta yaratıcı drama olmak üzere farklı öğretim yöntemleri ile çocukların sosyal-duygusal gelişimini güçlendirmeyi amaçlıyor. BUÜ akademisyenlerinden Prof. Dr. Figan Akça, Dr. Şehnaz Sungurtekin ve Dr. Nuray Koç ise projenin eğitim-öğretim etkinliklerini yürütüyor. Projenin ilk toplantısı ve eğitim-öğretim etkinlikleri Litvanya'nın Kaunas kentinde 21 eğitimcinin yüz yüze katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye (Bursa/Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi), Litvanya (Kauno lopšelis-darželis "Giliukas"), İtalya (Istituto Comprensivo Garibaldi-Leone), Macaristan (Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Muvészeti Iskola) Kuzey İrlanda'nın sanal katılımı (Windmill Integrated Primary School Limited) ile bir hafta boyunca erken çocukluk döneminde sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesi kapsamında yaratıcı drama atölyeleri düzenlendi.

SESDECE PROJESİ HAKKINDA

Öğretmenlerin erken çocukluk döneminde sosyal ve duygusal becerileri yaratıcı drama yoluyla geliştirilebilmelerine yönelik farkındalık oluşturmak ve iyi uygulamaları hayata geçirmek için Bursa Uludağ Üniversitesi ve Yıldırım ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile SESDECE Projesi hazırlanmış ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girmiştir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Oca-2022]

Haber Görüntüleme : 2.372 - 0