Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için Rektörlüğe bağlı olarak kurulacak “Disiplinler Arası Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi” nin çalışmalarına başladıklarının müjdesini verdi.
Uludağ Üniversitesi ve Türk Kızılayı Uludağ Üniversitesi Şubesi tarafından “otizm” konulu panel düzenlendi.
Panelin açılışına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. İbrahim İ. Öztahtalı’nın yaptığı panele Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalından Doç. Dr. Pınar Vural, Uzm. Psikolog Hülya Zambak, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kurt, Yrd. Doç. Dr. Özge İlçin ve Nihal Gençalp konuşmacı olarak katıldı.
DİSİPLİNLER ARASI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ GELİYOR
Panelin açılışında konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, özel eğitimin önemine dikkati çekti. Bursa’da özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklara değinen Rektör Yusuf Ulcay, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile yapılan protokolle bu konuda öğretmenlere bilgilendirme eğitimleri verdiklerini açıkladı. Otizm konusunda özellikle ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ulcay “Ailelerin bu konuda bilinçli ve duyarlı olmaları çok önemli. Bu kapsamda Rektörlüğe bağlı olarak yakın bir zamanda Uludağ Üniversitesi bünyesinde “Disiplinler Arası Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulacak. Gerekli girişimleri ve planlamaları yapıyoruz. Adımlar atmaya başladık. Burada özel çocuklarımız ve aileleri bilinçlendirilecek” ifadelerini kullandı.
TÜRK KIZILAYI “ÖNCE İNSAN” DİYOR
Törende konuşan Türk Kızılayı Uludağ Üniversitesi Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim İ. Öztahtalı Türk Kızılayı’nın 148 yıldır mazlumun elinden tuttuğunu belirterek “Dünyanın neresinde olursa olsun hiç bir ayrım yapmaksızın, yardıma ihtiyacı olan herkese Türk Kızılayı insani yardım ulaştırıyor. Sadece afette değil, toplumun sosyal sorunlarına da dokunarak “önce insan” diyor” ifadelerini kullandı.
Panelist Doç. Dr. Pınar Vural, Otizmde teşhis ve tedavi konusunda aydınlatıcı bilgiler verirken Uzm. Psikolog Hülya Zambak, otizmin psikososyal yönü üzerinde durdu. Panelde Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kurt, otizmli bireylere nasıl yaklaşılması gerektiğini, onlarla nasıl iletişim kurulacağına değindi. Yrd. Doç. Dr. Özge İlçin, otizimli çocukların eğitiminde kullanılan görsel sistem ve yöntemler üzerine konuştu. Nihal Gençalp ise otizmin aileler üzerinde yarattığı travmalar ve karşılaşılan zorluklar üzerine konuştu. Gençalp, özellikle ailelerin tanı konulduktan sonra hiç vakit kaybetmeden özel eğitime başlamaları gerektiğini ve bu eğitimi kimlerden ve dereden aldığının çok önemli olduğunu vurguladı.
Panel sonunda İlyas Geyik, kanun dinletisiyle konuklara keyifli anlar yaşattı ve dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv