Öğrencilerin eserleri görücüye çıktı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Resim Anasanat Dalı öğrencilerinin sergisi açıldı.

02-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Öğr. Gör Dilek Bilhan resim anasanat atölyesi öğrencilerinin serginin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erol Demirbatır, Resim-İş Eğitimi ABD Başkanı Doç. Gonca Erim, öğretim elemanları, veliler ve yüz yüze eğitim alan öğrenciler katıldı.

Sergide, farklı ölçülerde tuval üzerine yağlıboya, akrilik boya ve karma tekniklerde kırk beş resim yer aldı. Sanatçılardan Eser Çözümlemeleri, İnsanın Anatomik Portre Serüveni, Kuş Bakışı, Gölyazı, Zeytinbağı, Değerlerimiz/Büyüklerimiz, Rastlantısallığın Teknik, Plastik ve Anlam Çözümlemesi, Anadolu Uygarlıkları/Kültürler, Ben Nerede Yaşıyorum, İz Düşüm/leri konuları kapsamında tuval yüzeyine gerçekçi yaklaşımdan başlayarak çözümleyici ve yorumlayıcı tavırlara yönelik uygulamalar gerçekleştirildi.

Salgın nedeniyle 2019-2020 yılında gerçekleştirilemeyen sergi etkinliği, bu yıl resim anasanat atölyesi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı mezun durumundaki öğrencilerin çalışmalarıyla birleştirilerek yapıldı. Sergi, BUÜ mezunları arasında aidiyet hissini geliştirmesi amacıyla “Buluşma” başlığı ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergiye Resimleriyle Katılan Öğrenciler

2020-2021 eğitim-öğretim yılı öğrenim görmekte olan öğrenciler