Etkinlik : Robotik ve Kodlama Eğitimi

Etkinlik Yeri : Eğitim Fakültesi Robotik ve Kodlama Atölyesi


Etkinlik Başlangiç Tarihi : 31-07-2023


Etkinlik Bitiş Tarihi : 04-08-2023

Etkinlik Başlangiç Saati : 13:00


Etkinlik Bitiş Saati : 16:45


Etkinlik Açıklama :

31 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğünde, ortaokul öğrencilerine yönelik Robotik ve Kodlama Eğitimi verilecektir. Bu eğitim, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adem Uzun tarafından, Eğitim Fakültesi Robotik ve Kodlama Atölyesi’nde gerçekleştirilecektir. 

Eğitimde katılımcılar robotik ve kodlama alanının temel kavramlarını uygulamalı olarak öğrenecekler, yaygın olarak kullanılan Arduino robotik ve kodlama setlerini, blok tabanlı bir programlama aracı olan Mblock ile kodlayabileceklerdir. Ayrıca katılımcılar Tinkercad ortamında 3 boyutlu tasarım konularını, atölye bünyesinde yer alan 3 boyutlu yazıcı ile uygulamalı olarak öğrenecektir.


Eğitim için öngörülen gün ve saatler (Pazartesi-Cuma, 13:00-16:45 arası) talebe göre birden fazla grup açılması halinde, başvuranlarla iletişime geçilerek düzenlenebilecektir.


Eğitim ile ilgili detaylı bilgiye http://ulusem.uludag.edu.tr/egitim/4288/robotik-kodlama-egitimi-ortaokul-ogrencilerine-yonelik adresinden ulaşılabilir. Ayrıca sorularız için 42234 dahili numara aracılığıyla veya adem.uzun@gmail.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Tüm Etkinlikler

Etkinlik Tarihi : [31-Tem-2023]

Etkinlik Görüntüleme : 1.805 - 824