Erasmus Days
 Erasmus Days

Erasmus Koordinatörlüğümüzce yürütülen "CV'ne Avrupa'yı Ekle" tanıtım etkinlikleri şölene damgasını vurdu.

Bu yıl, 9-14 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen " 7. Erasmus Days" kapsamında Koordinatörlüğümüzce yürütülen "CV'ne Avrupa'yı Ekle" tanıtım etkinlikleri, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin "Üniversitene Hoş Geldin Şöleni" ile aynı tarihlerde gerçekleştirildi. Üniversitemize gelen yeni öğrenciler için bir anlamda oryantasyon programı niteliği taşıyan ve 3 gün süren etkinliklerde çim alanda açılan stantta  Erasmus Koordinatörlüğü uzmanları bilgilendirme yaparken, daha önce Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden faydalanan öğrencilerin Amfi tiyatroda gerçekleştirdiği deneyim paylaşımı ve "10'da 10 Yap Erasmus'tan Hediyeni Kap" Erasmus Bilgi Yarışması öğrencilerin en yoğun ilgi gösterdikleri etkinlikler oldu.

YURTDIŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERE KATILIMIN ÖNEMİ

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısımız Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş standımızı ziyaret ederek, #erasmusdays etkinlikleri ile ilgili bilgi aldı, öğrencilerimize yurtdışında gerçekleştirilen etkinliklere katılımın önemini vurguladı. 

"İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ" 

Medical University of Plovdiv’den Diana Vaneva "Erasmus Personel Hareketliliği" kapsamında üniversitemize ve standımıza gerçekleştirdiği ziyarette, bu etkinliklerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini örnek uygulama olarak üniversitesi ile paylaşacağını belirtti. Ziyareti sırasında farklı işbirlikleri için anlaşma zeminler hazırlandı. 

DENEYİM HERŞEYDİR!

Geçtiğimiz yıllarda Erasmus Öğrenim veya Staj Hareketliliğinden faydalanan öğrencilerin deneyimlerini paylaştıkları "Benim İçin Erasmus" etkinliğinde konuşan, Polonya "Politechnika Bydgoska Im. Jana I Jedrzeya Sniadeckich" Üniversitesi'nde öğrenim gören Gıda Mühendisliği'nden Başak Serçekuş, İtalya "Università degli Studi di Foggia"da bir dönem öğrenim gören İşletme Bölümünden Korhan Meriç Sofuoğlu, Polonya "University of Lodz "da öğrenim gören Sefer Can Öztürk ve Hollanda'da "Nunhems Netherlands BV'de staj yapan Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencisi Özge Çavuşoğlu'nun paylaştıkları bilgiler öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü, Erasmus hareketliliğinin kendilerinde yarattığı değişimi, zorluklarını ve en çok sevdikleri yanları paylaştıkları etkinlik,soru cevap bölümü ile son buldu. Soru cevap bölümünde ağırıklı olarak barınma ve ekonomik olarak yeterlilik ön planda olsa da, öğrenciler aldıkları eğitimin kalitesini ve sosyal yaşamı sorguladı.

"10'DA 10 YAP ERASMUS'TAN HEDİYENİ KAP"

Etkinliklerin en eğlenceli bölümü olan yarışma etkinliğinde, öğrenciler Erasmus programı ile ilgili bilgi içeren sorulara kıyasıya bir rakabet ile cevaplarken, bazı soru ve cevaplar öğrencileri güldürdü. Yarışma sonunda, ilk üçe giren öğrencilere, Erasmus hatırası olarak çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

GURUR DUYUYORUZ!

Erasmus Hareketliliğinin etkinliği, farkındalığın artırılması ve Erasmus çatısı altında yer alan diğer projelere ilişkin bilgilendirilmelerin yapıldığı "Erasmus Days" etkinliğine ilk defa katılan üniversitemiz, özellikle üniversitenin ilk yılında olan öğrenciler için Erasmus programının yaygınlaştırılmasında etkili oldu. 

Türkiye tüm Avrupa ülkeleri arasında #erasmusdays etkinliklerinde en fazla etkinlik gerçekleştiren ülke olarak #birinci sırada yer aldı. Bu başarıda katkıları olmasının gururunu yaşayan Erasmus Kurum Koordinatörü Doç .Dr. Recep YÜCEDOĞRU "üst yönetimin desteği ve ekip arkadaşlarımın emeği ile gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde, öğrencilerimiz nezdinde Erasmus Hareketliliği farkındalığı yarattığımıza inanıyorum" dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [737]