STEM Proje Dersinden İyi Uygulama Örnekleri
 STEM Proje Dersinden İyi Uygulama Örnekleri

Fakültemizde Prof. Dr. Salih Çepni, fen öğretmenliği doktora öğrencisi Cem Özkan, mimarlık bölümünden doktora öğrencisi Melike Gülay yürütücülüğünde disiplinler arası bir yaklaşımla

İşlenen STEM Proje Dersi kapsamında fakülte sınırlarını aşacak şekilde öğrencileri ve dış paydaşları heyecanlandıracak eğitim olaylarına imza atılıyor. Derste öğrenciler, bilim merkezlerinde sergilenebilecek nitelikte deney düzenekleri tasarlıyorlar. Fen ve Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin seçtikleri STEM Proje Dersinde bu yarıyıl beşer kişilik iki tasarım grubu oluşturulmuş ve gruplar iki matematik üç fen öğretmen adayından oluşmuştur. Öğrenciler deney düzeneklerini tasarlarken profesyonellerden eleştiriler almışlardır. Böylece 18.04.2024 tarihinde makine mühendisi Osman Yeşildemir ve Bursa Bilim Teknoloji Merkezinden bilim elçileri Ufuk Ulukaya, A. Hamza Çekinmez ve teknik sorumlu Necati Özerler’den oluşan jüri önünde öğrenciler projelerini anlatarak fikirlerinin gerçek hayattaki karşılığını görme şansını elde etmişlerdir. Sunum ve tartışmaların heyecan verici şekilde gerçekleştiği jüri değerlendirmeleri sonunda öğretmen adayları tasarımlarının nasıl daha uygulanabilir ve daha değerli olabileceğine yönelik güçlü görüşler kazanmış oldular.

Fakülte-Sanayi İşbirliği : Aynı ders kapsamında oluşturulan Pascal Platform deney düzeneği tasarım grubu, ihtiyaç duydukları ürünleri sanayiden edinebilmek amacıyla 19.04.2024 tarihinde işyerlerine giderek alan uzmanı endüstri firması HİDTEK AŞ’nden destek almışlardır. Pascal Prensibine dayanan deney düzeneği hakkında proje sahibi öğrenciler ve firmanın hidrolik sistem/ekipman uzmanlarıyla tasarım toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda proje tasarımına en uygun silindir çapları belirlenmiş ve piston boyları hesaplanmıştır. HİDTEK AŞ yönetim kurulu başkanı, makine mühendisi Süleyman Kara ve ekibinin içten desteği ile oluşan memnuniyet ve motivasyon, bir Eğitim Fakültesi-Sanayi iş birliğinin oluşmakta olduğu umudunu yaratmıştır. Günümüzde ürün geliştirmenin yenilik yapanın kaçınılmaz olarak doğasında bulunan çok disiplinli iş birliği, akademik bilginin fakültenin dışına çıkması, sanayinin kampüse girmesiyle mümkün olacağı düşüncesiyle Fakültemizdeki diğer dersler için de iyi bir örnek uygulama başlangıcı olmasını temenni ediyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [254]