AKAD’EMEK-8 “SÖZ ÇALIŞMA EKONOMİSİ ÖĞRENCİLERİNDE” ÖĞRENCİ KURULTAYI 25-28 NİSAN 2024 TARİHLERİ ARASINDA KARADENİZ EREĞLİ'DE TOPLANDI
 AKAD’EMEK-8 “SÖZ ÇALIŞMA EKONOMİSİ ÖĞRENCİLERİNDE” ÖĞRENCİ KURULTAYI 25-28 NİSAN 2024 TARİHLERİ ARASINDA KARADENİZ EREĞLİ'DE TOPLANDI

Üniversitemiz, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ile Türk Metal Sendikası iş birliği ile düzenlenen “Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde AKAD'EMEK Öğrenci Kurultayı”nın sekizincisi 24-28 Nisan tarihleri arasında Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirildi. 2014 yılında Üniversitemiz ile Türk Metal Sendikası arasında düzenlenen akademik iş birliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerden biri olan AKAD’EMEK, Üniversite ile Sendika arasında, bu formatta öğrenci odaklı bağ kuran Türkiye’de ve Dünya’daki tek uygulamadır. Kurultay’ın temel amacı; akademik olarak bölüm öğrencilerine akademik çalışma yapma ve sunma becerisini kazandırma, farklı üniversitelerden gelen öğrenciler arasında sosyal ilişkileri geliştirmek ve şüphesiz endüstri ilişkilerinin en önemli ayağını oluşturan işçiler/sendikalar ile öğrenciler arasında sürekli ve sürdürülebilir bağlar kurulmasına vesile olmaktır.

Türkiye’de Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü bulunan 30 devlet üniversitesinden 24’ünün katıldığı, AKAD'EMEK-8’e 105’i kız, 54'ü erkek olmak üzere toplam 159 öğrencinin yansıra 24 üniversiteden 28 öğretim üye ve yardımcısı de katıldı. Her Üniversiteye 6-8 arasında öğrenci kontenjanı ile katılma imkânı sağlanan Kurultay’a başlangıçtan bugüne katılan öğrenci sayısı toplam 1.454’e ulaştı. Daha önce düzenlenen kurultaylarla birlikte bugüne kadar toplam 147 bildiri ve 181 poster sunum gerçekleştirildi. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 10’uncu düzenlenmesi planlanan Kurultay, Covid-19 Salgını ve 6 Şubat depremleri dolayısıyla verilen ara dolayısıyla maalesef 8’de kaldı.

Akademek, öğrenci kurultayı Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü işbirliği ile yürütülmektedir. Üniversitemiz ile Türk Metal Sendikası arasında imzalanan protokol çerçevesinde organize edilmektedir. Kurultay’ın akademik faaliyetleri (Üniversitelerin davet edilmesi, bildirilerin ve posterlerin kabulü, programın yapılması) Bölümümüz tarafından, öğrencilerin ve sorumlu öğretim üyelerinin ulaşım, konaklama ve bütün lojistik hizmetleri Türk Metal Sendikası tarafından karşılanmaktadır. Kurultay ana temasının belirlenmesi ve diğer esaslar Bölüm ve Sendika işbirliği ve birlikte kararı ile gerçekleştirilmektedir.

26 Nisan 2024, Cuma günü yapılan açılış oturumu, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Türk Metal Sendikası tanıtım filmlerini takiben Prof. Dr. Yusuf Alper ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’ın açılış konuşmalarını takiben CMS İnsan Kaynakları Direktörü Armağan Akça’nın sunumu ile tamamlandı. Akademi ile Emek arasında öğrenci odaklı bir ilişki kuran AKAD’EMEK-8, bütün sunumları her biri ayrı üniversiteden katılan 23 öğrencinin yaptığı; “Teknolojik Gelişmeler ve Sendikalar”, "Sendikal Örgütlenme, Sosyal Medya ve Göç”, “Yeşil İşler ve Üniversite Gençliğinin Sorunları”, “Teknolojik gelişmeler, Yeşil İşler ve Kadın” konulu oturumlar ile devam etti. Sunumların önemli bir kısmı, sorumlu öğretim üyelerinin yönlendirmesi ile katılımcı üniversitenin bütün öğrencileri veya ekipleri tarafından birlikte gerçekleştirildi. Daha önceki kurultaylarda olduğu gibi ikinci gün son oturumda Kurultayın geleceği ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu toplantıda katılımcı öğrenciler, akademisyenler ve sendikacılar Kurultayla ilgili görüş, öneri ve taleplerini dile getirdiler.

Kurultay, her yıl olduğu gibi öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Cumhuriyetin göz bebeği tesislerinden birini oluşturan Erdemir Ereğli Demir Çelik Fabrikasına düzenlenen teknik gezi ile tamamlandı.

Kurultay organizasyonunda görev alan Üniversitemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Öğrenci topluluğunun başkan ve yönetim kurulu üyelerinin olağanüstü gayret ve çabaları ile sorunsuz olarak gerçekleştirilen Kurultay’ın son gününde, yine topluluk öğrencilerinin girişimi ile Kurultay ve sonrasında bölümler arası ilişkilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [106]