ÖĞRENCİLERİMİZ İKİ LÖSEMİ HASTASINA ŞİFA OLDU !

Büyükorhan Meslek Yüksekokulu personel ve öğrencileri önceki yıllardan bu yana her yıl düzenli olarak Türk Kızılay’ı ile birlikte kan bağışı kampanyaları gerçekleştirmektedir. Son yıllarda kan bağışıyla beraber Türk Kızılay’ına bağlı olarak  TÜRKÖK’ün kurulmasıyla birlikte TÜRKÖK bünyesinde kök hücre bağışı da almaya başlamıştır. Alınan kök hücreler sisteme kaydedilip  eşleştirmeleri yapıldıktan sonra  kök hücre tedavisinde zor olan hastalıklarda birbirlerine şifa olabilecek kişileri de buluşturmaya başlamıştır. Öğrencilerimiz Son 2 yıldır TÜRKÖK’e gönüllü kök hücre bağışı yapmakta olup bu bağışın mutlu eden sonuçlarını günümüzde almaya başlamış bulunmaktayız. Okulumuz öğrencilerinden Halil Ulutaş ve Abdullah Doğan bağışlamış oldukları kök hücre ile birlikte biri çocuk olmak üzere iki lösemi hastasına umut oldular.

Haber Tarihi : [15-May-2024]