BİTUAM 3. Gıda İnovasyon Zirvesine Katıldı
 BİTUAM 3. Gıda İnovasyon Zirvesine Katıldı

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM), 24 Ekim tarihinde Boğaziçi Üniversitesi'nde Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırma Merkezi (GİFT) tarafından düzenlenen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi’ne katılım sağlamıştır. Türkiye’nin katma değerli ürün üretme yolculuğunda beslenme, gezegen sağlığı ve gıda ekonomisi başlıklarında artı değer katan markaların başarı hikâyeleri ve stratejilerinin konuşulduğu ve katılımcılara Ar-Ge süreçleri, ihracat potansiyeli, sürdürülebilirlik ile markalaşma temalarında bilgilerin aktarıldığı Gıda İnovasyon Zirvesi’nde, BİTUAM Laboratuvar Koordinatörü Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe, “Türkiye’nin Katma Değerli Ürün Üretme Yolculuğunda Gıda İnovasyonunda Hangi Kaslarımız Daha Güçlü? Ür-Ge vüe Ar-Ge Projelerinde Karşılaşılan Güçlükler Nelerdir?” başlıklı oturumda konuşma gerçekleştirmiştir. Bu panelde, Türkiye'nin gıda inovasyonu alanında sahip olduğu güçlü yönler ve sürdürülebilir katma değer yaratma yolunda karşılaşılan zorluklar detaylı bir şekilde tartışılmıştır.

The team from BURSA ULUDAĞ UNIVERSITY Science and Technology Application and Research Center (BİTUAM) participated in the 3rd Food Innovation Summit organized by the Food, Beverage, and Agricultural Policies Research Center (GIFT) at Boğaziçi University on October 24. During the summit, which addressed the success stories and strategies of brands that add value in the fields of nutrition, planetary health and food economy in Turkey's journey to produce value-added products were discussed and information was provided to the participants on the themes of R&D processes, export potential, sustainability and branding, Assoc. Prof. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe, BITUAM Laboratory Coordinator, gave a speech in the session titled "Which of Our Muscles Are Stronger in Food Innovation in Turkey's Journey to Produce Value-Added Products? What Are the Difficulties Encountered in P&D and R&D Projects?" In this panel, Türkiye's strengths in food innovation and the challenges encountered in creating sustainable value-added products were discussed in detail.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eki-2024]

Haber Görüntüleme : [119]