BİTUAM, “Türkiye Cevizlerinin Kemometrik Karakterizasyonu İle Doğal Mirası Koruyarak Geleceğe Taşınmasını Destekleyen Projeler Geliştiriyor”
 BİTUAM,  “Türkiye Cevizlerinin Kemometrik Karakterizasyonu İle Doğal Mirası Koruyarak Geleceğe Taşınmasını Destekleyen Projeler Geliştiriyor”

Doç. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE yürütücülüğünde Bursa Uludağ Üniversitesi BAP birimi tarafından desteklenen “Türkiye’nin Farklı İllerinde Yetiştirilen Cevizlerin Kemometrik Karakterizasyonu, Sınıflandırılması ve Kimliğinin Doğrulanması” projesi gerçekleştirilmektedir.

Proje kapsamında yerli ceviz türlerinin fonksiyonel özellikleri ile besinsel üstünlüklerinin ortaya konulması amacıyla Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD) ile işbirliği gerçekleştirilmiştir. Projede, Türkiye'nin altı bölgesini temsil eden cevizlerin fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi, duyusal özelliklerinin ortaya konulması, ileri analitik yöntemler kullanılarak enstrümantal ve biyokimyasal analiz içeriklerinin karakterize edilmesi ve cevizlerin coğrafi özelliklerinin belirlenmesi için gerekli analitik çıktıların sağlanması amaçlanmıştır. Bu proje, Türkiye'nin tarımsal üreticilerine, İhracatçı Birliklerine, kuruyemiş sektörüne ve gıda sektörüne katkı sağlayacak potansiyeline sahiptir

The project entitled “Chemometric Characterization, Classification and Authentication of Walnuts Grown in Different Provinces of Turkey” is being conducted under the supervision of Assoc. Prof. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE.

In collabration with Walnut Producers Association (CÜD) the scope of the Project covers revealing the functional properties and nutritional quality of local walnut species. The project aims to determine the physicochemical properties of walnuts from six regions of Turkey, assess their sensory properties, characterize their content through instrumental and biochemical analysis using advanced analytical methods, and provide analytical outputs to determine the geographical characteristics of walnuts. This project has the potential to contribute significantly to Turkey's agricultural producers, Exporters' Associations, the nut sector, and the food industry.

Doç. Dr. Senem KAMİLOĞLU BEŞTEPE

Doç. Dr. Perihan YOLCI ÖMEROĞLU

Öğr. Gör. Dr. Ahmet Egemen SAKIN

Öğr. Gör. Dr.  Ayşe KURT

Araş. Gör. Ertürk BEKAR

Araş. Gör. Taha Turgut ÜNAL

Dr. Öğrencisi Muhammed Alpgiray ÇELİK

Dr. Öğrencisi Büşra ACOĞLU ÇELİK

Dr. Öğrencisi Elif KOÇ ALİBAŞOĞLU

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [29]