Türkiye'deki ilk disiplinler arası yüksek lisans programı açıldı
 Türkiye'deki ilk disiplinler arası yüksek lisans programı açıldı

Türkiye’de Kriminalistik alanındaki ilk lisansüstü programı, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonrasında 2013-2014 Akademik döneminde öğrencilerini alarak çalışmalarına başlamıştır.

Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kriminalistik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, özellikle Bursa ve çevresindeki illerde kriminal laboratuvarlarında çalışan personelin çalışma alanlarında uzmanlaşmalarının önünü açacaktır. Aynı zamanda program, Fen Edebiyat Fakültesi’nin Biyoloji, Fizik ve Kimya bölümleri mezunlarının kriminal bilimleri alandaki laboratuvarlarda istihdam edilmelerine de olanak sağlayacaktır.

Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kriminalistik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı, kamu kriminal laboratuvarları ile Uludağ Üniversitesi laboratuvar olanakları kullanılarak yapılacak lisansüstü tez çalışmaları ve Ar-Ge projeleri ile kriminal bilimlerdeki problemlere yerel kaynakları kullanarak çözümcül yaklaşımlar kazandırarak kamuya hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Programın vizyonu, kriminal bilimler alanında yapılacak Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile entelektüel bilginin ürüne dönüştürülebildiği Türkiye’de öncü bir merkez olmaktır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.868]